Vers van de Pers

Fohn

Soms weet je het even niet meer. Je baby blijft maar huilen en gaat niet slapen, wat je ook probeert. Een welbekend maar lastig probleem voor veel ouders en baby’s. Er bestaan verschillende apps voor op je smartphone met (voor je baby) rustgevende geluiden. Je kunt onder andere kiezen uit white noise, zeegeluiden, wasmachine of stofzuiger. Wat hebben deze geluiden gemeen waardoor ze zo rustgevend werken?

Het zit zo en is eigenlijk heel simpel! Toen jouw kleintje nog in je buik zat hoorde hij de continu bloedstroom door jouw lijf Het doet ze denken aan het geluid dat zij de laatste maanden in jouw buik hoorden. Ook de afgezwakte geluiden van buiten door de buik en het vruchtwater heen hebben zo’n soort effect. Dit is dus veilig en rustgevend voor die kleintjes. Het gebruiken van dit soort achtergrondgeluiden kan daardoor helpen om je baby in slaap te krijgen.

Probeer ook gewoon eens een fohn aan te zetten in het kamertje, mochten de apps niet voldoende werk verrichten.

Van buik naar bedje..

Voor ons een logische stap dat je kindje, wanneer het geboren wordt een eigen bedje krijgt. Maar voor je baby is het nogal een overgang.
Het liefst ligt je baby 24/7 bij jou zodat hij/zij zich geborgen voelt net als in je buik. Natuurlijk is niks fijner dan kroelen met je pasgeboren kindje en dat doe je graag zoveel mogelijk. Toch brengt het een aangetoond risico met zich mee wanneer je je kindje bij jou in bed laat slapen. Een co-sleeper kan hierin het verschil maken. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar die je kunt afstemmen op de hoogte van je bed. Je kunt naar je kindje kijken zonder je bed uit te hoeven, en ook aaien, in slaap wiegen, of bij jou in slaap laten vallen en dan voorzichtig overleggen in de ‘co’ behoort tot de mogelijkheden. Superfijn!

Vraag naar de mogelijkheden als je een Tukkie op maat gemaakt voor jouw co-sleeper wil bestellen. Dit zorgt voor een extra prettig geborgen gevoel.

 

Wat wil jouw baby je vertellen?

'Mama, word eens wakker, alsjeblieft?

Lieve mama, Wil je even wakker worden? Ik weet dat het moeilijk voor je is om je ogen open te doen - we hebben nog niet zoveel geslapen vannacht. Maar mama, ik heb je eigenlijk even nodig. Het zit namelijk zo, ik voel me wat alleen. Ik lig hier in mijn bed, en ik heb het een beetje koud. Ik wilde eigenlijk niet huilen, dus sorry dat ik dat deed. Maar ik probeerde je aandacht al even te trekken door wat geluid te maken. Je sliep alleen best diep, en je hoorde me niet zo goed. Ik weet niet hoe ik anders je aandacht kan krijgen. Overdag zie en hoor ik dat jullie allemaal geluid maken en goed op elkaar reageren. Je praat ook zo tegen mij. En ik doe heel erg mijn best, maar ik kan dat niet. Dus huil ik, zodat je naar me luistert. Mama, sorry dat ik huil. Zoals ik al zei: ik voel me wat alleen. Ik ben net negen maanden in je buik geweest waar ik me altijd veilig voelde. Ik vind het nogal eng, zo alleen in een groot bed. Ik mis het kloppen van je hart, het suizen van je bloed, de warmte en het eten. Ik mis het rijzen en dalen van je ademhaling, je hand die je beschermend om me heen legde toen ik in je buik zat. Dus mama, wil je even luisteren? Ik roep je op de enige manier dat mij dat lukt. Ik voel me echt alleen. Ik heb je warmte en je rust even nodig. Ik wil zeker weten dat je er nog bent. Mag ik even bij je liggen, om even je warmte te voelen?...'

Lees de rest op: https://liefdevaneenmoeder.nl/mama-word-eens-wakker/

Slaaprituelen

'Het creëren van een slaapritueel zorgt voor rust voor je baby zodat je kleintje lekker kan gaan slapen. Graag vertellen we je alles over de voordelen van een slaapritueel, hoe je deze creëert en delen andere mama's hun ervaringen.

Wat zijn de voordelen van een slaapritueel voor je baby?

Je baby zal meer ontspannen als hij weet wat er komen gaat. Hoe meer ontspannen hij is, hoe groter de kans dat hij gemakkelijk naar bed gaat en snel in slaap valt. Houd je aan je routine zo goed als je kunt, zelfs wanneer je niet thuis bent. Op deze manier kan het gemakkelijker zijn voor je kind om te settelen in een onbekende omgeving. Ideaal als je kindje een keertje uit logeren gaat. Wanneer moet je beginnen met het creëren van een slaapritueel voor je baby? Het antwoord luidt: hoe eerder hoe beter. Zodra je baby ongeveer zes a acht weken is kan je beginnen met een vast patroon. Een baby vindt het fijn als er een bepaalde mate van consistentie en voorspelbaarheid is. Daarnaast is een slaapritueel ook goed voor de ouders. Het is echt even een momentje samen met de baby.'

Lees meer over slaaprituelen en hoe je dit aanpakt op: https://www.mamaplaats.nl/baby/slapen/creeer-een-slaapritueel-voor-je-baby

 

Copyright © 2013-heden Tukkies. Alle rechten voorbehouden.