Veelgestelde vragen

 

Zijn de Tukkies producten veilig?

Ja, de Tukkies producten zijn veilig. Wij hebben hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en ook hebben de Tukkies vele testen doorstaan alvorens wij de producten op de markt hebben gebracht. Hierbij hebben wij de hulp ingeschakeld van diverse experts op dit gebied.
Lees de bijgeleverde gebruiksaanwijzing goed door en maak het bedje op volgens de algemene richtlijnen van de consumentenbond.
Alle stoffen van Tukkies zijn Oeko-tex standaard 100 gecertificeerd. ( De Oeko-Tex standaard is een test- en certificieringssyteem voor textiel, dat garandeert dat de chemicaliën die worden gebruikt tijdens het gehele productieproces niet schadelijk of gevaarlijk voor de menselijke gezondheid of het milieu zijn. )

Moet het gebruik van de Tukkie afgebouwd worden?

Omdat de Tukkie niet fixeert en je kleintje de mogelijkheid heeft om te draaien en te bewegen is het afbouwen van de Tukkie niet nodig. Dit in tegenstelling tot het traditionele inbakeren. De werking is in deze dezelfde als bij een gewoon laken of deken. Dit geldt ook als je kindje net ingeent is.
De rust en het geborgen gevoel die je baby of kindje ervaart komt door de ‘drukkende stof’ van de Tukkie en niet doordat het kindje ‘vast ligt’.

Levering

Alle artikelen worden binnen 5 werkdagen na ontvangst van de betaling ter bestelling aangeboden bij PostNL. In de regel bezorgt PostNL in Nederland binnen 2 werkdagen.
Tukkies is niet aansprakelijk voor overschrijding van de aangegeven levertijden of verlies of beschadiging door PostNL. Afhankelijk van het aantal artikelen / volume verzenden wij de bestelling in een envelop of pakket.

Tevredenheid

Bestelde artikelen kunnen worden geruild, maar de verzendkosten zijn voor de rekening van de consument. Ook dient het te ruilen product in (gesloten) verpakking, ongebruikt en onbeschadigd geretourneerd te worden. Tukkies doet er alles aan om u een perfect product te leveren. Bent u desondanks niet tevreden met (een deel van) uw bestelling, neem dan contact op met info@tukkies.nl. Samen komen we vast tot een goede oplossing!

Retourneren

Als je een product van ons hebt besteld, heb je na ontvangst van het product 14 dagen de tijd om, zonder argumenten, te retourneren. Het product dient ongebruikt, in de originele verpakking aangeleverd te worden en de retourkosten zijn voor eigen rekening. Mits er aan bovengenoemde punten voldaan is, maken wij binnen 5 werkdagen na ontvangst van het geretourneerde artikel het retourbedrag (incl verzendkosten) over op de rekening waarmee betaald is.

Wil je een product retourneren, stuur dan niet zomaar terug, maar neem eerst even contact op met ons.

Is het mogelijk een andere maat Tukkie te bestellen?

Jazeker! Heb jij een cosleeper of een afwijkende maat matras? Of wil je een Tukkie bestellen voor een groter kind of misschien wel voor jezelf? Al onze producten zijn handgemaakt dus kunnen worden aangepast in grootte.
Stuur ons een email en wij beantwoorden jouw vraag zo snel mogelijk.

Wasvoorschrift

De Tukkies kun je gemakkelijk wassen op 30 graden.

Zorg ervoor dat je de Tukkie sluit op de strakst mogelijke stand voordat je hem in de wasmachine doet. Eventueel kun je ook gebruik maken van een waszak. Op deze manier kan het klittenband de overige kleding niet beschadigen en blijft het klittenband mooi schoon zodat je lang plezier hebt van je Tukkie!

Gebruik van de droger wordt afgeraden.

T.O.G.

T.O.G staat voor Thermal Overall Grade en is een maat om aan te geven in hoeverre dekens, slaapzakken, inbakerdoeken, kleding etcetera lichaamswarmte vasthouden. Deze T.O.G waarde is belangrijk omdat warmtestuwing bij baby’s een wetenschappelijk aangetoond risico van wiegendood is. Behalve het risico op warmtestuwing, zorgt een verhoogde temperatuur ook voor onrust en slaapproblemen. Daarom is het van belang te weten of je baby niet te warm is toegedekt en aangekleed.

De T.O.G waardes van onze producten. van een Tukkie 1.0 T.O.G.

 

Product T.O.G.-waarde
Tukkie (beide varianten) 1.0
Laken 0.5
Deken 1.0

 

Deskundigen adviseren om baby’s niet warmer toe te dekken dan 4.0 TOG bij een kamertemperatuur van 16-18 °C.

Los van de T.O.G waarde is het belangrijk dat je controleert of je kindje het niet te warm of te koud heeft door even in het nekje te voelen. Tenslotte heeft niet ieder kindje het even snel warm of koud.

 

 

Copyright © 2013-heden Tukkies. Alle rechten voorbehouden.